Галапагоський морський лев Зміст Таксономічна нотатка |...


Червоний список МСОП видів під загрозою зникнення (EN)Тварини, описані 1953ОтарієвіСсавці Південної Америки


видОтарієвихГалапагоських островахІсла-де-ла-ПлатаЕквадорМСОПчерепаЗубна формулавагітностісардиниMyctophidaeкальмаривосьминогиСобакиакуликосатки


















?

Галапагоський морський лев


Zalophus wollebaeki2.jpg


Охоронний статус


Status iucn3.1 EN uk.svg
Під загрозою зникнення (МСОП 3.1)


Біологічна класифікація











































Домен:

Еукаріоти (Eukaryota)


Царство:

Тварини (Metazoa)


Тип:

Хордові (Chordata)


Клас:

Ссавці (Mammalia)


Ряд:

Хижі (Carnivora)


Підряд:

Псовиді (Caniformia)


Родина:

Отарієві (Otariidae)


Підродина:

Морські леви (Otariinae)


Рід:

Zalophus


Вид:

Галапагоський морський лев



Біноміальна назва

Zalophus wollebaeki
(Sivertsen, 1953)

Galapagos Sea Lion area.png




Посилання































Commons-logo.svg Вікісховище:

Zalophus wollebaeki

Wikispecies-logo.svg Віківиди:

Zalophus wollebaeki

EOL logo.svg EOL:

1052725

ITIS logo.svg ITIS:

622014

IUCN logo.svg МСОП:

41668

US-NLM-NCBI-Logo.svg NCBI:

419013

Fossilworks:

365341


Галапагоський морський лев (Zalophus wollebaeki) — вид ссавців родини Отарієвих. Мешкають на Галапагоських островах і, в менших кількостях, на Ісла-де-ла-Плата (Еквадор). Вони досить соціальні й це один з найчисленніших видів на Галапагосах. Часто можна помітити як вони приймають сонячні ванни на піщаному березі чи каменях або граціозно ковзають по хвилях. Їх гучний гавкіт, грайливий характер, і витончена спритність у воді, роблять їх гостинною частиною острова.




Зміст






  • 1 Таксономічна нотатка


  • 2 Морфологія


  • 3 Стиль життя


  • 4 Примітки


  • 5 Джерела





Таксономічна нотатка |


Цей вид вважався підвидом Zalophus californianus (як Z. c. wollebaeki) багатьма авторами. Rice (1998) [1] а потім МСОП виступали за збереження за Z. wollebaeki статусу окремого виду. Недавні генетичні дані підтверджують таку їх класифікацію (Wolf et al. 2007)[2].



Морфологія |




Галапагоський морський лев під час плавання


Морфометрія. довжина голови й тіла самців: 2000-2500 мм, вага: 200-390 кг; довжина голови й тіла самиць: 1500-2000 мм, вага: 50-120 кг.


Опис. Галапагоські морські леви схожі на вигляд Каліфорнійських морських левів, але вони розрізняються за розміром, поведінкою і морфологією черепа. Дорослий самець має великий і міцний корпус, особливо в області грудей і шиї. Дорослі самиці і молодь мають значно менші, тонкі й стрункі тіла. Дорослий самець має колір темно-коричневий чи сірувато-коричневий чи чорно-сірий. Доросла самиця і молодий самець сірувато-коричневий, світло-коричневий або жовтувато-коричневий. Ласти широкі, волохаті на верхній стороні.


Зубна формула: I 3/2, C 1/1, P 4/4, M 1-2/1 = 34-36 зубів.



Стиль життя |




Цуценя Zalophus wollebaeki


Цуценята обох статей народжуються приблизно шестикілограмовими і на час відлучення від молока важать приблизно 25-40 кг. Щенята народжуються з коричнево-чорним хутром, яке стає світло-коричневим у вік від трьох до п'яти місяців. Цуценята починають входити у воду і приступати до вправ з плавання у 1-2 тижні після пологів. Вік зрілості для обох статей, за оцінками, близько 4-5 років. Самиці народжують одне дитинча в рік після вагітності близько 11 місяців. Тривалість життя, за оцінками, становить близько 15-24 років. Галапагоські морські леви не є мігруючими. Вони не бояться людей, під час знаходження на березі. Максимальна записана глибина занурення 338 м, а максимальна тривалість занурення 9,8 хвилин. Середня глибина занурення варіюється від 45 до 150 м, і середня тривалість занурення 3-5 хвилин. Здобиччю є сардини, мікрофіди (Myctophidae), кальмари, восьминоги. Вороги: Собаки, акули, косатки.



Примітки |





  1. Rice, D. W. (1998). Marine Mammals of the World: Systematics and Distribution. In Special Publications of the Society for Marine Mammals no. 4. Lawrence: The Society for Marine Mammalogy. ISBN 1-891276-03-4


  2. Wolf JBW, Tautz D, Trillmich F (2007) Galápagos and California sea lions are separate species: genetic analysis of the genus Zalophus and its implications for conservation management. Front Zool 4:20. doi:10.1186/1742-9994-4-20




Джерела |



  • Aurioles, D. & Trillmich, F. 2008. Zalophus wollebaeki. In: IUCN 2011


  • Опис виду на вебсторінці PUCE










Popular posts from this blog

As a Security Precaution, the user account has been locked The Next CEO of Stack OverflowMS...

Список ссавців Італії Природоохоронні статуси | Список |...

Українські прізвища Зміст Історичні відомості |...