Міхаель Штіх Кар'єра | Посилання | Навігаційне...

Джон НьюкомТоні РочДжон НьюкомТоні РочДжон НьюкомТоні РочРод ЕмерсонРод ЛейверБоб Х'юїттФрю МакмілланДжиммі КоннорсІліє НастасеДжон НьюкомТоні РочВітас ГерулайтісДжин МаєрБраян ГоттфрідРауль РаміресРосс КейсДжефф МастерзБоб Х'юїттФрю МакмілланПітер ФлемінгДжон МакінройПітер МакнамараПол МакнаміПітер ФлемінгДжон МакінройПітер МакнамараПол МакнаміПітер ФлемінгДжон МакінройПітер ФлемінгДжон МакінройГайнц ГюнтгардтБалаш ТароціЙоакім НюстремМатс ВіландерКен ФлекРоберт СегусоКен ФлекРоберт СегусоДжон ФітцджералдАндерс ЯррідРік ЛічДжим П'юДжон ФітцджералдАндерс ЯррідДжон МакінройМіхаель ШтіхТодд ВудбріджМарк ВудфордТодд ВудбріджМарк ВудфордТодд ВудбріджМарк ВудфордТодд ВудбріджМарк ВудфордТодд ВудбріджМарк ВудфордЯкко ЕлтінгПауль ГаргойсМагеш БгупатіЛеандер ПаесТодд ВудбріджМарк ВудфордДоналд ДжонсонДжаред ПалмерЙонас БйоркманТодд ВудбріджЙонас БйоркманТодд ВудбріджЙонас БйоркманТодд ВудбріджСтівен ГассВеслі МудіБоб БраянМайк БраянАрно КлеманМікаель ЛьодраДеніел НесторНенад ЗімоньїчДеніел НесторНенад ЗімоньїчЮрген МельцерФіліпп ПетцшнерБоб БраянМайк БраянДжонатан МерріФредерік НільсенБоб БраянМайк БраянВашек ПоспішилДжек СокЖан-Жульєн РоєрГорія ТекеуП'єр-Юг ЕрберНіколя МаюЛукаш КуботМарсело МелоМайк БраянДжек Сок


Народились 18 жовтняНародились 1968Німецькі тенісистиНімецькі олімпійські чемпіониПереможці тенісних турнірів Великого шоломаТенісисти на літніх Олімпійських іграх 1992


нім.18 жовтня1968німецькийтенісистолімпійський чемпіонтурнірах Великого шоломаВімблдонському турніріБарселонської ОлімпіадиБорисом БеккеромМемфісі, ТеннессіСтефана ЕдбергаДжоном МакінроємКубок великого шоломаМайкла ЧангаПітом Сампрасомчемпіонату ATPКубок ДевісаКубок ГопманаВідкритому чемпіонаті США 1994Андре АгассіСвітовий командний кубокВідкритому чемпінаті Франції 1996Євгену КафельніковуАнтверпеніГаллеДжимом Кур'єСедріку ПйолінуСНІДомBBCГамбурзі































































































Michael Stich.jpg
Громадянство
Німеччина
Місце проживання
Елмсгорн
Дата народження
18 жовтня 1968(1968-10-18) (50 років)
Місце народження
Піннеберг
Зріст
193 см
Вага
80 кг
Початок кар'єри
1988
Завершення кар'єри
1997
Робоча рука
права
Бекхенд
одноручний
Призові, USD

12 592 483

Одиночний розряд

Матчів в/п
385–176
Титулів
18
Найвища позиція
No. 2 (22 листопада 1993)
Турніри Великого шолома
Австралія
ПФ (1993)
Ролан Гаррос
Ф (1996)
Вімблдон
П (1991)
США
Ф (1994)

Парний розряд

Матчів в/п
165–111
Титулів
10
Найвища позиція
No. 9 (березня 22, 1991)
Картка була оновлена востаннє: 21 червня 2007










Олімпійські медалі
Теніс

Золото

Барселона 1992
парний розряд


Міхаель Штіх (нім. Michael Stich, 18 жовтня 1968) — німецький тенісист, олімпійський чемпіон.


Найбільше досягнення Штіха в одиночному розряді на турнірах Великого шолома — перемога у Вімблдонському турнірі 1991 року. В парному розряді він також вигравав Вімблдон, але, крім того, став олімпійським чемпіоном Барселонської Олімпіади в парі з Борисом Беккером.



Кар'єра |


Міхаель Штіх став професіоналом у 1988 році й виграв свій перший турнір найвищої категорії в одиночному розряді в 1990 у Мемфісі, Теннессі.


1991 року він здобув перемогу на Вімблдоні. Чинного чемпіона, першу ракетку світу, Стефана Едберга він здолав у півфіналі 4–6, 7–6, 7–6, 7–6, хоча жодного разу не виграв гейм на подачі супротивника. У фіналі Штіх переміг співвітчизники, триразового чемпіона Вімблдона, Бориса Беккера в трьох сетах.


1992 року в парі з Джоном Макінроєм Штіх виграв Вімблдонський турнір у парному розряді. Фінальний матч складався із 5 сетів й продовжувався чотири години. Уже в понеділок пара здобула перемогу у вирішальному сеті з рахунком 19-17. А на Барселонській Олімпіаді Штіх грав у парі з Беккером, здобувши золоту олімпійську медаль. Він також виграв Кубок великого шолома 1992 року, перемігши в фіналі Майкла Чанга.


Найбільшим успіхом для Штіха 1993 року була перемога над Пітом Сампрасом у фіналі чемпіонату ATP. Того ж року, як представник Німеччини, Штіх виграв Кубок Девіса та Кубок Гопмана.


Удруге Штіх потрапив до фіналу турніру Великого шолома на Відкритому чемпіонаті США 1994, де програв у трьох сетах Андре Агассі. Виступаючи за Німеччину, того року він виграв Світовий командний кубок.


На Відкритому чемпінаті Франції 1996 Штіх вибив чинного чемпіона Томаса Мустера в чертвертому колі турніру, вигравши в чотирьох сетах. Він добрався до фіналу, третього в своїй кар'єрі, але програв Євгену Кафельнікову у трьох сетах. Того ж року він здобув свій останній титул в одиночному розряді, перемігши на турнірі в Антверпені. Свій останній титул у парному розряді він виграв 1997 року в Галле.


Всього за кар'єру Штіх виграв 18 одиночних і 10 парних титулів і досягав другої позиції у світовому рейтингу. Він оголосив про завершення виступів після Вімблдону 1997 року. Він розпочав турнір з перемоги над Джимом Кур'є, добрався до півфіналу, але там поступився Седріку Пйоліну.


Штіх чудово грав як на задній лінії, так і біля сітки. Завдяки такій різносторонності він належав до невеликого числа гравців, що могли перемагати на будь-якій поверхні.


Після завершення кар'єри Штіх присвячує більшість часу роботі у власному фонді боротьби зі СНІДом. Він також працює тенісним коментатором BBC. З 1992 по 2003 він був одружений із німецькою акторкою Джессікою Штокманн. У 2005 він знову одружився з Александрою Ріковскі й мешкає із нею в Гамбурзі.



Посилання |






  • Досьє на сайті ATP








Popular posts from this blog

As a Security Precaution, the user account has been locked The Next CEO of Stack OverflowMS...

Список ссавців Італії Природоохоронні статуси | Список |...

Українські прізвища Зміст Історичні відомості |...