Стручкова квасоля Див. також | Навігаційне меню


Зернобобові культури


стручкиквасолі звичайноїлектинівКитайІндонезіяТуреччинаІндіяКеніяЄСФранціяБенілюксубельгійської кухні




Стручкова квасоля (народна назва спаржева квасоля або шпарагівка) — недостиглі стручки квасолі звичайної, які вживаються в їжу. Часто надходять у продаж у замороженому або консервованому вигляді. Способи приготування різноманітні — тушкування, варіння, смаження. Через високий вміст лектинів споживати сиру квасолю слід у помірній кількості.


Основні виробники стручкової квасолі — Китай (понад 70 % світового виробництва), Індонезія, Туреччина, Індія. За обсягами експорту лідирує Кенія. У ЄС утримують першість Франція та країни Бенілюксу. Стручки квасолі входять до складу багатьох страв бельгійської кухні.








A green bean.jpg
HaricotsVerts2.JPG
Blanching.jpg
Cut Green Beans.jpg

Haricots verts en bocaux01.jpg



Див. також |



  • Квасоля

  • Квасоля звичайна




Popular posts from this blog

As a Security Precaution, the user account has been locked The Next CEO of Stack OverflowMS...

Список ссавців Італії Природоохоронні статуси | Список |...

Українські прізвища Зміст Історичні відомості |...