Верещака Зміст Рецепт | Див. також | Посилання | Примітки |...


Українська кухня


тушкованоїквасомдухмяногоцибулину






























Вереща́ка — страва зі свинячої грудини, тушкованої у буряковому квасі.[1] Також вона іноді могла готуватися не лише з груднини чи поребрини, але й зі свіжої підчеревини, свіжо-начинених ковбас, які заправляли тертим хлібом, борошном, квасом.[2]




Зміст






  • 1 Рецепт


  • 2 Див. також


  • 3 Посилання


  • 4 Примітки


  • 5 Джерела





Рецепт |


Свіжу свинячу грудину розрубати на шматки, посолити та обсмажити на свинячому салі. Перекласти у посуд для тушкування, налити бурякового квасу розбавивши, якщо потрібно, його водою, додати 5 зерен духмяного та 5 зерен звичайного перцю і дрібно порізану цибулину. Тушкувати до напівготовності, після чого додати 4 ложки тертого хліба, розмішати, і тушкувати до готовності.[3]



Див. також |


  • Шпундра


Посилання |




Примітки |





  1. Верещака // Словник української мови : в 11 т. — К. : Наукова думка, 1970—1980.


  2. З. Клиновецька. Страви й напитки на Україні. — С. 180.


  3. З. Клиновецька. Страви й напитки на Україні. — С. 10.




Джерела |


  • З. Клиновецька. Страви й напитки на Україні. — К. : Час, 1991 (репринт —Київ — Львів, 1913 р.). — 218 с. — ISBN 5-88520-094-7.




Popular posts from this blog

As a Security Precaution, the user account has been locked The Next CEO of Stack OverflowMS...

Список ссавців Італії Природоохоронні статуси | Список |...

Українські прізвища Зміст Історичні відомості |...