Іскович-Лотоцький Ростислав Дмитрович Зміст Життєпис |...


Народились 6 червняНародились 1947Уродженці ЧернівцівВипускники Вінницького технічного університетуДоктори технічних наукВідмінники освіти УкраїниЗаслужені працівники освіти УкраїниДоктори технічних наук УкраїниНауковці Вінницького технічного університету


6 червня1947доктор технічних наукпрофесорВінницького національного технічного університетувідмінник освіти Українизаслужений працівник освіти України6 червня1947ЧернівцяхЧернівецької областіЧернівціКиївського політехнічного інституту«Технологія машинобудуваннямонографійпідручниканавчальних посібниківМОН Україниавторських свідоцтвпатентів«Вібрації в техніці та технологіях»«Вісник ВПІ»«Промислова гідравліка і пневматика»«Наукові праці Вінницького національного технічного університету»«Вісник машинобудування та транспорту»ЮНЕСКО«Машинобудування«Машинобудування»МОН УкраїниВчену радукандидатських дисертаційВНТУдоктора технічних наукНаукова школаБілорусіЛитвиПольщіРосіїРумуніїВикористання гідроімпульсного приводу в обладнанні переробних виробництв : монографія / Р. Д. Іскович-Лотоцький, Р. Р. Обертюх, О. В. Поліщук ; ВНТУ. — Вінниця : ВНТУ, 2013. —116 с.Вібраційні та віброударні пристрої для розвантаження транспортних засобів : монографія / Р. Д. Іскович-Лотоцький, Я. В. Іванчук ; ВНТУ. — Вінниця : ВНТУ, 2012. —156 с.Віброабразивна обробка деталей на установках з гідроімпульсним приводом : монографія / Р. Д. Іскович-Лотоцький, О. Д. Манжілевський ; ВНТУ. — Вінниця : ВНТУ, 2014. —152 с.Процеси та машини вібраційних і віброударних технологій : монографія / Р. Д. Іскович-Лотоцький, Р. Р. Обертюх, І. В. Севостьянов ; МОН України. — Вінниця : УНІВЕРСУМ-Вінниця, 2006. —291 с.



































Іскович-Лотоцький Ростислав Дмитрович
Народився
6 червня 1947(1947-06-06) (71 рік)
Чернівці, Українська РСР, СРСР
Громадянство
(підданство)

Flag of the Soviet Union.svg СРСР
Flag of Ukraine.svg Україна
Діяльність
науковець, викладач університету
Alma mater
ВНТУ
Науковий ступінь
доктор технічних наук
Вчене звання
професор
Нагороди

Нагрудний знак «Відмінник освіти України»
Заслужений працівник освіти України












Іскович-Лотоцький Ростислав Дмитрович (нар. 6 червня 1947) — доктор технічних наук (1987), професор (1990), завідувач кафедри галузевого машинобудування Вінницького національного технічного університету [1] (2016), відмінник освіти України (2015), заслужений працівник освіти України [2] (2018).




Зміст






  • 1 Життєпис


  • 2 Професійна діяльність


  • 3 Звання та нагороди


  • 4 Науково-методична діяльність


    • 4.1 Викладає дисципліни




  • 5 Монографії


  • 6 Джерела


  • 7 Примітки





Життєпис |


Ростислав Дмитрович Іскович-Лотоцький народився 6 червня 1947 року у м. Чернівцях Чернівецької області у родині службовців. У 1965 році закінчив СШ № 35 м. Чернівці та вступив до Вінницького філіалу Київського політехнічного інституту, де навчався за спеціальністю «Технологія машинобудування, металорізальні верстати та інструменти». У 1970 р. отримав диплом з відзнакою інженера-механіка.



Професійна діяльність |


1970 — прийнятий інженером-конструктором третьої категорії

1971 — зарахований на посаду інженера Вінницького філіалу Київського політехнічного інституту

1972 — переведений на посаду асистента кафедри металорізальних верстатів та інструментів

1974 — захистив кандидатську дисертацію в спецраді Московського державного технічного університету ім. М. Е. Баумана, м. Москва за спеціальністю «Процеси та машини обробки тиском»

1976 — переведений на посаду старшого викладача кафедри металорізальних верстатів та інструментів

1977 — переведений на посаду доцента кафедри металорізальних верстатів та інструментів

1978 — присвоєно вчене звання доцента

1987 — захистив докторську дисертацію в спецраді Московського державного технічного університету ім. М. Е. Баумана, м. Москва за спеціальністю «Процеси та машини обробки тиском»

1988 — переведений на посаду професора і завідувача кафедри проектування та устаткування автоматизованого виробництва

1990 — присвоєно вчене звання професора

1993 — переведений на посаду завідувача кафедри металорізальних верстатів та обладнання автоматизованих виробництв

2016 — обраний на посаду завідувача кафедри галузевого машинобудування


Звання та нагороди |


2009 — нагороджений Почесною Грамотою Міжнародної асоціації спеціалістів промислової гідравліки і пневматики

2010 — нагороджений Почесною грамотою Вінницької обласної державної адміністрації та обласної Ради [3]

2011 — нагороджений Почесною грамотою Міністерства освіти і науки, молоді та спорту України

2015 — нагороджений Почесним знаком Відмінник освіти України

2018 — присвоєно Почесне звання Заслужений працівник освіти України


Науково-методична діяльність |


Іскович-Лотоцький Р. Д. автор понад 450 наукових праць, в тому числі 10 монографій, 1 підручника, 15 навчальних посібників (з них три – з грифом МОН України), 140 авторських свідоцтв та патентів.


Здійснює науково-дослідну та конструкторську роботу в напрямі "Теорія розрахунку і розробка вібраційних процесів та обладнання", "Виробництво енергоносіїв із органічних відходів з використанням технологій фазового розділення, піролізу та газо- і парогенерації".


Р. Д. Іскович-Лотоцький - заступник головного редактора Всеукраїнського науково-технічного журналу «Вібрації в техніці та технологіях», член редколегій фахових наукових видань «Вісник ВПІ» та «Промислова гідравліка і пневматика», електронного наукового фахового видання «Наукові праці Вінницького національного технічного університету» та наукового журналу ВНТУ «Вісник машинобудування та транспорту».


За активну громадську, навчально-педагогічну та науково-дослідну роботу обраний членом міжнародної асоціації безперервної інженерної освіти (ІАСЕЕ), що діє під егідою ЮНЕСКО. До 2016 року був членом Науково-методичної комісії за галуззю знань 0505 «Машинобудування та матеріалообробка» (секція за фаховим напрямом «Машинобудування») МОН України.


Іскович-Лотоцький Р. Д. з 2000 р. очолює спеціалізовану Вчену раду із захисту кандидатських дисертацій у ВНТУ. Підготував 13 кандидатів та 1 доктора технічних наук.


Наукова школа Ісковича-Лотоцького Р. Д. із створення вібраційних та віброударних машин з гідроімпульсним приводом добре відома у ближньому та дальньому зарубіжжі, що дозволяє підтримувати тісні наукові зв’язки з вченими Білорусі, Литви, Польщі, Росії, Румунії.



Викладає дисципліни |


 — «Гідравліка, гідро- та пневмопривод»

 — «Системи вібраційних приводів технологічних машин»

 — «Приводи автоматизованого устаткування»

 — «Обладнання та транспорт механообробних цехів»


Монографії |


1. Вибрационные прессы : монография / Р. Д. Искович–Лотоцкий, И. Б. Матвеев. — Москва : НИИМаш, 1979. — 50 с.


2. Використання гідроімпульсного приводу в обладнанні переробних виробництв : монографія / Р. Д. Іскович-Лотоцький, Р. Р. Обертюх, О. В. Поліщук ; ВНТУ. — Вінниця : ВНТУ, 2013. —116 с.


3. Вібраційні та віброударні пристрої для розвантаження транспортних засобів : монографія / Р. Д. Іскович-Лотоцький, Я. В. Іванчук ; ВНТУ. — Вінниця : ВНТУ, 2012. —156 с.


4. Вібраційні та віброударні процеси і машини у ливарному виробництві : монографія / М. М. Вірник, Р. Д. Іскович-Лотоцький, Н. Р. Веселовська ; ВНТУ. — Вінниця : УНІВЕРСУМ-Вінниця, 2007. —198 с.


5. Віброабразивна обробка деталей на установках з гідроімпульсним приводом : монографія / Р. Д. Іскович-Лотоцький, О. Д. Манжілевський ; ВНТУ. — Вінниця : ВНТУ, 2014. —152 с.


6. Генератори імпульсів тиску для керування гідроімпульсними приводами вібраційних та віброударних технологічних машин : монографія / Р. Д. Іскович-Лотоцький, Р. Р. Обертюх, М. Р. Архипчук ; ВНТУ. —Вінниця : УНІВЕРСУМ-Вінниця, 2008. —171 с.


7. Генератори імпульсів тиску для керування гідроімпульсними приводами вібраційних та віброударних технологічних машин [Електронний ресурс ] : монографія / Р. Д. Іскович-Лотоцький, Р. Р. Обертюх, М. Р. Архипчук ; ВНТУ. – Електронні текстові дані. —Вінниця : УНІВЕРСУМ-Вінниця, 2008. —Мережа НТБ ВНТУ.


8. Гидропривод сваепогружающих и грунтоуплотняющих машин : монография / Р. Д. Искович–Лотоцкий, М. Е. Иванов, И. Б. Матвеев, В. А. Пишенин, И. В. Коц. — Москва : Машиностроение, 1977. —174 с.


9. Основи теорії розрахунку та розробка процесів і обладнання для віброударного пресування : монографія / Р. Д. Іскович-Лотоцький ; МОН України, ВНТУ. — Вінниця : УНІВЕРСУМ-Вінниця, 2006. —338 с.


10. Процеси та машини вібраційних і віброударних технологій : монографія / Р. Д. Іскович-Лотоцький, Р. Р. Обертюх, І. В. Севостьянов ; МОН України. — Вінниця : УНІВЕРСУМ-Вінниця, 2006. —291 с.



Джерела |


  • Офіційний сайт Ісковича-Лотоцького Р. Д.

  • Енциклопедія Сучасної України

  • Видавництво Логос Україна "Науковці України еліта держави V"

  • Ростислав Дмитрович Іскович-Лотоцький : біобібліографічний покажчик до 70-річчя від дня народження / уклад. Л. В. Квятківська ; відп. за вип. Т. Є. Притуляк. – Вінниця : ВНТУ, 2017. – 68 с. : іл. – (Серія «Вчені нашого університету»).


Примітки |





  1. Вінницький національний технічний університет


  2. Указ презедента України №300/2018


  3. Розпорядження № 193 від 12 травня 2010 року








Popular posts from this blog

As a Security Precaution, the user account has been locked The Next CEO of Stack OverflowMS...

Список ссавців Італії Природоохоронні статуси | Список |...

Українські прізвища Зміст Історичні відомості |...