Азула Посилання | Навігаційне менюАзула на AvatarSpiritMedia.netLast...


Останній захисникПерсонажі світу Аватара


англ.персонажівмультсеріалу«Аватар: Останній захисник»ЗукоАангаЗукоОзайАватараБа-Сінг-СеДай ЛіАангуКатаріАангаЗукоДай ЛіЗуко






Принцеса Азула


Азула (англ. Azula) - одна з головних персонажів мультсеріалу «Аватар: Останній захисник». Азулі 15 (в 3 книзі - 16) років. Вона молодша сестра Зуко. У дитинстві постійно знущалася з нього. Володіє Вищою магією Вогню - синім полум'ям, а також здатністю створювати блискавку. Крім того, вміє майстерно говорити брехню. Азула жорстока, красива, розумна, цілеспрямована і зла.


У "Книзі Землі" починає полювати на Аватара замість брата, прихопивши компанію з двох «елітних бійців» - Мей і Тай Лі. У 20 главі Книги Землі", об'єднавшись зі своїм братом, перемагає Аватара. Але Аватар залишається живим завдяки цілющій воді з Оазису Духів на Північному полюсі. Спочатку всі думають що Аватар переможений, але Азула знає, що це не так.


Після того, як Зуко пішов до Аанга, Азула разом з Мей і Тай Лі повстали проти нього. Але в 15-ій серії третього сезону Мей і Тай Лі зрадили Азулу - Мей вберегла Зуко від смерті, зупинивши Азулу, а Тай Лі не дала в образу Мей, коли Азула хотіла вразити її блискавкою. На цьому їхня дружба закінчилась. Це дало неабиякий вплив на психіку Азули і у фінальних серіях вона сходить з розуму.


Як стає відомо у другому сезоні, Азула з дитинства була схильною до насильства. В епізоді, де Зуко годує качок, він запускає шматок хліба в птаха, кажучи, що цьому його навчила сестра. В цій же серії показана жорстокість Азули - бажаючи посміятися над Зуко, вона піддала небезпеці Мей, вистріливши вогнем в яблуко на її голові.


Азула честолюбна - вона сподівається, що її дядька вб'ють на війні, і тоді наступним Володарем Вогню стане Озай, батько Азули.Дізнавшись про смерть двоюрідного брата, Азула не засмучується, а радіє. Вона чудово знає історію свого народу, з дитинства захоплюється мистецтвом Магії Вогню, в якому досягла майже досконалості. Зрештою, їй єдиній вдається поранити Аватара. Розуміючи виняткові здібності Азули, батько вирішує довірити місію по захопленню свого брата і сина саме їй.


Азула чудовий стратег і хитрий політик. Після провалу ідеї про військове захоплення Ба-Сінг-Се, вона вирішує діяти хитрістю. Переодягнувшись у воїнів Кіоші, Азула зі своїми подругами входить в довіру до Царя Землі і переманює на свій бік секретну поліцію Ба-Сінг-Се - Дай Лі. За допомогою Дай Лі Азулі вдається відібрати трон Царя Землі.


Своєю хитрістю вона переманює на свій бік брата, і разом вони дають бій Аангу і Катарі. Під час бою Азула ранить Аанга. Вона проявляє далекоглядність, здогадуючись, що Аанг залишився живим, і тому каже, що Аватара вбив Зуко.


Батько Азули, який вкрай високо цінував її здібності, призначив її Володар Вогню. Але в пік свого політичного розквіту у Азули сталося помутніння розуму. Не зумівши опанувати себе після зради подруг Азула скрізь бачить зраду. Вона звільнює всіх своїх служниць та вчителів і розпускає єдиний вірний їй військовий підрозділ - Дай Лі, через те, що ті не вчасно прийшли на її сигнал. Вона опиняється на самоті, коли її брат вирішує оскаржити її трон. Викликає брата на Агні-Кай - Вогняну Дуель, але Зуко, за допомогою Катари, виграє у неї.



Посилання |




  • (англ.)Азула на AvatarSpiritMedia.net


  • (англ.)Last Avatar


  • (рос.)AvatarWikia





Popular posts from this blog

As a Security Precaution, the user account has been locked The Next CEO of Stack OverflowMS...

Список ссавців Італії Природоохоронні статуси | Список |...

Українські прізвища Зміст Історичні відомості |...