Джон Сміт (Мертва зона) У романі | Кінематограф |...


Персонажі телесеріалу «Мертва зона»Персонажі Стівена Кінга


англ.однойменного фільмутелесеріалуКрістофером ВокеномЕнтоні Майклом Холлом




























































Джон Сміт
John Smith
Твір
Мертва зона, Мертва зона (телесеріал) і Мертва зона (фільм)
Автор
Стівен Кінг
Майкл Піллер
Виконавець ролі
Крістофер Вокен
Ентоні Майкл Холл
Інформація
Прізвисько
Джонні Сміт
Статус
живий
Стать
чол[d]
Рід занять
екстрасенс-детектив
колишній шкільний вчитель
Родичі
Джон Сміт (дід, мертвий)
Герберт Сміт (батько)
Віра Сміт (мати, померла)
Дружина
Сара Брекнел (наречена у минулому)
Діти
Дж. Дж. Баннерман (син)
Перша поява
Мертва зона
IMDb
imdbcharacter:0014588ID 0014588


Джон «Джонні» Сміт (англ. John «Johnny» Smith) — вигаданий персонаж, головний герой роману Мертва зона письменника Стівена Кінга, однойменного фільму та телесеріалу USA Network, де він зображується Крістофером Вокеном й Ентоні Майклом Холлом відповідно.



У романі |


У романі Джон Сміт — учитель англійської мови в Новій Англії. Єдина найяскравіша згадка про своє минуле це падіння на ковзанці, коли йому було шість років, в 1953 р. Після побачення зі своєю подругою Сарою він потрапив в автокатастрофу, що відправила його у стан коми коми протягом чотирьох з половиною років до 17 травня 1975-го. Коли він приходить до тями, Джон та його лікарі швидко виявили, що, мабуть у зв'язку, як здавалося, незначними пошкодженнями мозку, давно бездіяльна частина його мозку, пов'язана з сенсорним відчуттям, відновилася, надаючи йому можливість бачити минуле і майбутнє за допомогою дотику до людей чи об'єктів.


Хоча спочатку він бажає використовувати ці сили для хороших справ, таких як попередити жінку, що її кухня скоро спалахне, зрештою Джонні заперечує їх існування, за єдиним винятком, коли з ним зв'язався шериф за допомогою у відстеженні серійного вбивці. Після його знаходження вбивці Джонні йде у напіввідставку ще раз, як приватний викладач. Він не в змозі повернутися на свою стару роботу викладача на тій підставі, що його особистість «занадто спірна», щоб бути педагогом.


Під час політичного мітингу він потискує руку кандидату Грегу Стілсону і бачить апокаліптичне майбутнє, яке відбудеться, якщо Стілсон переможе на виборах. Хоча неохоче відкидаючи гіпотезу про вбивство, Джонні змушений вдатися саме до неї, особливо коли він дізнався про пухлину у свлєму мозку, що розвилася після аварії. Без надії на збір доказів з метою скомпрометувати Стілсона, Джон намагається застрелити його на прес-конференції. Хоча Грег і виживає, а Джонні убитий силами безпеки, реакція Стіллсона — намагання використати дитину як щит — перетворює його політичну кар'єру. Перед своєю смертю Сміт бачить нове видіння і переконується, що майбутнє змінене.



Кінематограф |


У телесеріалі Джон представлений глядачам у пілотному епізоді, «Колесо фортуни (частина 1)». Народився Джон Роберт Сміт у 1967 р., викладав біологію у середній школі Клайвс Міллс до жахливої автокатастрофи 6 червня 1995р., яка призвела до шестирічної коми, з якої він прокинувся 1 вересня 2001 р. З тих пір він отримав здатність психічного бачення минулого та майбутнього, що викликаються фізичним контактом. Він неодноразово використовував їх, щоб допомогти шерифу Волтеру Баннерману, людині, який одружився на нареченій Джонні, Сарі Енн Брекнеле, і згодом допоміг їй виростити сина Джей Джея.



Посилання |


  • The Dead Zone Wiki. Johnny Smith



Popular posts from this blog

As a Security Precaution, the user account has been locked The Next CEO of Stack OverflowMS...

Список ссавців Італії Природоохоронні статуси | Список |...

Українські прізвища Зміст Історичні відомості |...