Остерський коледж будівництва та дизайну Загальні дані та...


Навчальні заклади, засновані 1945Коледжі УкраїниОстер (місто)Вищі навчальні заклади Чернігівської області1945 у Чернігівській області


вищий навчальний закладОстеріКозелецького районуЧернігівської області17 травня2001Сумському національному аграрному університетіКиївському національному університеті будівництва і архітектуристудентівгуртожитки20 жовтня1945Острі19 жовтня1945194614 грудня194916 травня19473 червня19471955студентів1975198120022000-х років2002районуСумського національного аграрного університетуКиївського національного авіаційного університету






































коледж

Остерський коледж будівництва та дизайну

Остерський коледж будівництва та дизайну

Остерський коледж будівництва та дизайну


пошук у Nominatim
Країна
Flag of Ukraine.svg Україна
Засновано
1945

Акредитація:

І рівня
Статус
державний
Студентів:
530 (денне відділення) і 305 (заочне відділення)
Веб-сайт:
oster-budtex.ucoz.ua
Адреса:
вул. 8 Березня, 7-а, м. Остер—14037

Остерський коледж будівництва та дизайну — державний професійний (зі спеціалізацією будівництва та дизайну) вищий навчальний заклад І рівня акредитації, розташований у місті Остері Козелецького району Чернігівської області. Ліцензія: АА № 234675 від 17 травня 2001 року. Навчання здійснюється за денною та заочною формами.



Загальні дані та умови навчання |


Остерський коледж будівництва та дизайну (головний корпус) розташований за адресою:



вул. 8 Березня, буд. 7-а, м. Остер—14037 (Козелецький район, Чернігівська область, Україна).

У коледжі провадиться навчання за спеціальностями:



  • «Будівництво та експлуатація будівель і споруд»;

  • «Будівництво газових та водоканалізоційних мереж і споруд»;

  • «Технічна експертиза будівель і споруд, операції з нерухомістю».


Крім спеціалістів з будівництва та експлуатації будівель і споруд, Остерський коледж будівництва та дизайну готує спеціалістів з будівництва газових та водоканалізаційних мереж і споруд на базі 11 класів; з технічної експертизи будівель і споруд, операцій з нерухомістю на базі 9 класів; з економіки підприємства на базі 9 та 11 класів; спеціалістів з програмування для електронно-обчислювальної техніки та автоматизованих систем на базі 9 та 11 класів. Загалом навчається на денному відділенні — 530 студентів; на заочному відділення — 305 студентів. Викладацький склад становить 62 викладача.


Матеріально-технічна база коледжу:



  • 3 навчальних корпуси;

  • бібліотека з читальним залом на 100 місць;

  • 4 комп'ютерних класи;

  • 2 майстерні для виробничого навчання;

  • спортивний зал;

  • актовий зал.


При коледжі діють проходження практики на базових підприємствах відповідного профілю з передовою технологією виробництва; випускники коледжу також мають можливість продовжити навчання на денній формі за скороченим терміном у Сумському національному аграрному університеті (факультет «Промислове та цивільне будівництво»), а також за держзамовленням у Київському національному університеті будівництва і архітектури.


До послуг студентів: 2 гуртожитки, їдальня на 110 місць, спортзал, стадіон, лижна база, гуртки художньої самодіяльності (клуб інтернаціональної дружби, драматичний, хоровий, танцювальний і різноманітні спортивні гуртки).



З історії коледжу |


Згідно з рішенням Кабінету Міністрів УРСР від 20 жовтня 1945 року в місті Острі Чернігівської області був заснований Чернігівський технікум сільського будівництва, підпорядкований Головному управлінню у справах сільського і колгоспного будівництва при Раді Міністрів УРСР. Першим директором було призначено Борщевського Давида Мойсеєвича, який приступив до роботи з 19 жовтня 1945 року.


У січні 1946 року проводились перші вступні екзамени. Було зараховано 60 студентів. Перший випуск, який відбувся 14 грудня 1949 року склав 52 молодих спеціаліста.




Корпус № 2 Остерського коледжу будівництва та дизайну


Згідно з Наказом Міністерства вищої освіти СРСР за № 248 від 16 травня 1947 року, управління у справах сільського і колгоспного будівництва при Раді Міністрів УРСР від 3 червня 1947 року Чернігівський технікум сільськогосподарського будівництва був перейменований в Остерський технікум сільськогосподарського будівництва Чернігівської області. З вересня 1955 року технікум називався Остерський будівельний технікум.


Спершу приміщення технікуму розташовувалось в шкільній будівлі по вулиці Леніна. Але через 3 роки була передана будівля колишньої
тюрми по вулиці Богдана Хмельницького (корпус № 1) і зруйнована будівля райвиконкому по вулиці Червоноармійській (корпус № 2). Основна частина студентів на той час жила на квартирах, а частина студентів і викладачів — у двоповерховій будівлі біля міської аптеки, де потім буде розміщена і студентська їдальня.


У 1975 році технікум перейшов в новий 4-риповерховий корпус по вулиці 8-го Березня, розрахований на 600 студентів. В 1981 році були побудовані жіночий гуртожиток та їдальня.


Наприкінці 2002 року здали в експлуатацію 30-тиквартирний житловий будинок для працівників технікуму. У теперішній час (кінець 2000-х років) гуртожиток № 1 переобладнаний у навчальний корпус № 3.


З 2002 року коледж видає атестати про повну загальну середню освіту. У тому ж році була відкрита для населення району підготовка робітничої професії «Оператор комп'ютерного набору» з терміном навчання 3 місяці на базі придбаного сучасного комп'ютерного класу. Відтоді ж при технікумі розпочали працювати консультаційні пункти Сумського національного аграрного університету (факультет «Промислове та цивільне будівництво»); Київського національного авіаційного університету (факультети «Економіка підприємства», «Маркетинг», «Менеджмент»).


Остерський коледж будівництва та дизайну заслужено пишається своїми випускниками, серед яких:




  • Любенко Ігор Петрович — лауреат Шевченківської премії 1984 року;

  • Кукса В. П. — доктор технічних наук, професор, співробітник Кабінету Міністрів України;

  • Макієвський Н. Н. — міністр будівництва важкої промисловості Казахстану;

  • Вахненко П. Ф. — член-кореспондент академії наук України, доктор технічних наук, професор Полтавського інженерно-будівельного інституту;

  • Красний А. П. — керуючий трестом «Чернігівбуд»;

  • Гнадюк В. І. — перший заступник Керуючого справами Верховної Ради України;

  • Чорнорот П. Г. — заступник голови ради Федерації профорганізацій Чернігівської області;

  • Мезько А. Д. — головний інженер Київського ГРП Автозаз ДЕУсервіс;

  • Баглай В. В. — начальник БУ-3 Київського УНР Міністерства Оборони України;

  • Векшина О. Т. — кандидат технічних наук, керівник конструкторської групи проектного інституту м. Чернігова;

  • Кметь А. М. — заступник начальника Управління Держархбудінспекції у Чернігівській області, у 2018 році здобув навчальний ступінь магістра за кваліфікацією «Інженер-будівельник» ІБФ Чернігівського національного технологічного університету, дипломований випускник Лемешівської ЗОШ І-ІІІ ст. Козелецького району.



Джерела та посилання |



  • Веб-сторінка коледжу


  • Про коледж (історична довідка) на Веб-сторінка коледжу




Popular posts from this blog

As a Security Precaution, the user account has been locked The Next CEO of Stack OverflowMS...

Список ссавців Італії Природоохоронні статуси | Список |...

Українські прізвища Зміст Історичні відомості |...