Крекінг-установка в Александрії (Ethydco) Примітки |...


Крекінг-установки на етаніЗаводи з виробництва бутадієнуПідприємства нафтохімічного синтезу Єгипту


ЄгиптіАлександріїпарового крекінгуетиленуполімеризаціїполіетиленуко-полімерибутен-1гексен-1гомологівметануетанупропануСередземного моряНуросуРавенуАтоллукомпанія SIDPECбутадієнуТЕС Ethydco






Крекінг-установка в Александрії (Ethydco). Карта розташування: Єгипет

Ethydco

Ethydco




Виробничий майданчик Ethydco у Александрії


Крекінг-установка в Александрії (Ethydco) — виробництво нафтохімічної промисловості в Єгипті, на південно-західній околиці другого за розміром міста країни Александрії. Друга установка такого типу в історії країни.


Введена в експлуатацію у 2016 році компанією Ethydco (Egyptian Ethylene and Derivatives Company), установка парового крекінгу має потужність з виробництва 460 тисяч тонн етилену на рік. Згодом більша його частина спрямовуватиметься на дві лінії полімеризації з сукупним показником 400 тисяч тонн поліетилену. Для виробництва останнього додаватимуться також ко-полімери — бутен-1 (18 тисяч тонн) та гексен-1 (22 тисячі тонн).


Як сировину підприємство використовує суміш найближчих гомологів метану — етану та пропану, з переважанням першого (при роботі на повній потужності виробництву необхідно 1,27 млн м3 етану на добу). Поставки забезпечує державна компанія Egyptian Natural Gas Company (GASCO), а їх базою є потужний газовидобувний район на шельфі Середземного моря. Можливо відзначити, що у другій половині 2010-х років тут очікується зростання видобутку завдяки розробці нових родовищ — гігантського Зохру, а також Нуросу, Равену, Атоллу та інших. Це має запобігти дефіциту сировини в умовах, коли тієї ж етан-пропанової суміші потребує компанія SIDPEC, піролізна установка якої знаходиться всього за кілька сотень метрів від виробничого майданчику Ethydco.


Окрім основної продукції, завод Ethydco має змогу випускати 26 тисяч тонн бутадієну на рік, з якого тут же вироблятимуть 20 тисяч тонн полібутадієну.[1][2][3]


Особливістю комплексу є наявність у його складі власної електростанції (ТЕС Ethydco).



Примітки |





  1. Egypt’s Ethydco PE and cracker due on stream mid-2016 - sources (en-GB). Процитовано 2018-10-16. 


  2. Egypt Polybutadiene Start-Up. www.mees.com (en). Процитовано 2018-10-16. 


  3. ChemOrbis. Egypt’s second PE producer ETHYDCO starts ethylene production - ChemOrbis.com. www.chemorbis.com (en). Процитовано 2018-10-16. 









Popular posts from this blog

As a Security Precaution, the user account has been locked The Next CEO of Stack OverflowMS...

Список ссавців Італії Природоохоронні статуси | Список |...

Українські прізвища Зміст Історичні відомості |...