Верещака Зміст Рецепт | Див. також | Посилання | Примітки |...
Українська кухня
тушкованоїквасомдухмяногоцибулину
Необхідні компоненти: |
---|
м'ясо, хліб, буряковий квас, цибуля |
Зазвичай використовувані компоненти: |
сіль, перець |
Схожі страви: |
шпундра |
Рецепт у Кулінарній книзі: |
Верещака |
Зображення на ВікіСховищі: |
Зображення |
Складність: |
Вереща́ка — страва зі свинячої грудини, тушкованої у буряковому квасі.[1] Також вона іноді могла готуватися не лише з груднини чи поребрини, але й зі свіжої підчеревини, свіжо-начинених ковбас, які заправляли тертим хлібом, борошном, квасом.[2]
Зміст
1 Рецепт
2 Див. також
3 Посилання
4 Примітки
5 Джерела
Рецепт |
Свіжу свинячу грудину розрубати на шматки, посолити та обсмажити на свинячому салі. Перекласти у посуд для тушкування, налити бурякового квасу розбавивши, якщо потрібно, його водою, додати 5 зерен духмяного та 5 зерен звичайного перцю і дрібно порізану цибулину. Тушкувати до напівготовності, після чого додати 4 ложки тертого хліба, розмішати, і тушкувати до готовності.[3]
Див. також |
- Шпундра
Посилання |
Примітки |
↑ Верещака // Словник української мови : в 11 т. — К. : Наукова думка, 1970—1980.
↑ З. Клиновецька. Страви й напитки на Україні. — С. 180.
↑ З. Клиновецька. Страви й напитки на Україні. — С. 10.
Джерела |
- З. Клиновецька. Страви й напитки на Україні. — К. : Час, 1991 (репринт —Київ — Львів, 1913 р.). — 218 с. — ISBN 5-88520-094-7.
|