Віра і світло Посилання | Навігаційне менюОфіційний сайт


Християнські організаціїМіжнародні непідприємницькі організації


ЛюрдуЖан ВаньєЛьвовіУкраїнському католицькому університеті






Емблема «Віри і Світла»


«Віра і Світло» — міжнародний християнський рух спільнот, який об'єднує осіб розумово неповносправних, їхніх батьків та молодь-приятелів. Члени спільнот зустрічаються, щоб ділитися труднощами та радістю, святкувати та молитися, підтримувати одні одних, зростаючи у дружбі, вірі та любові; спільно беруть участь у літніх таборах, реколекціях, прощах.


Рух «Віра і Світло» зародився під час міжнародної прощі до Люрду, яку організували у 1971 році Жан Ваньє та Марі-Елен Матьє у Франції. У цій прощі брали участь особи розумово неповносправні з різних країн світу, їхні батьки та молодь, яка приїхала дарувати свою дружбу та підтримку. Ця проща відбулась в особливій атмосфері радості, дружби та любові, об'єднавши 12 тисяч осіб. Після цього по цілому світі при різних парафіях люди продовжували зустрічатися у спільнотах.


На сьогодні є понад 1600 спільнот «Віри і Світла» у більш як 80 країнах світу.


Перша українська спільнота «Віра і Світло» утворилася у 1992 році у Львові. Зараз існує вже 36 спільнот у різних містах України — у Києві, Львові, Жовкві, Тернополі, Тячеві, Хусті, Ужгороді, Кам'янці-Подільському, Трускавці, Стрию, Житомирі, Кохавино та Новому Роздолі.


Секретаріат «Віри і Світла» в Україні в Центрі духовної підтримки осіб з особливими потребами «Емаус» при Українському католицькому університеті по вул. Іларіона Свєнціцького, 17 у м. Львові, 79011, Україна.



Посилання |


  • Офіційний сайт



Popular posts from this blog

As a Security Precaution, the user account has been locked The Next CEO of Stack OverflowMS...

Список ссавців Італії Природоохоронні статуси | Список |...

Українські прізвища Зміст Історичні відомості |...