Чухліб Олександр Васильович Життєпис | Нагороди |...


Сержанти (Україна)Народились 1982Військовики 72-ї окремої механізованої бригадиКавалери ордена «За мужність» III ступеняУкраїнські воїни-учасники російсько-української війни (з 2014)Уродженці ЄвпаторіїУчасники АТО родом з Криму


Війна на сході УкраїниЗбройних сил Україниросійсько-української війниЄвпаторіяКримської областіУРСРАвтономна Республіка Кримокупована російськими військами72-ї окремої механізованої бригадиБіла Церкваросійською збройною агресією проти Україниантитерористичної операціїРФдержавного кордонуДовжанському районіПанченковеПТРКПротитанкова керована ракетаБМП-2Олексій ПриходькоВіталій ЦибораСергій БорисенкоАртем Мирськийдержавного суверенітетутериторіальної цілісностіорденом «За мужність»



































Чухліб Олександр Васильович


UA-OR5-SGT-GSB-H(2015).png Сержант
Загальна інформація
Народження
1982(1982)
Євпаторія, Кримська область, УРСР
Військова служба
Приналежність
Україна Україна
Вид ЗС
Emblem of the Ukrainian Ground Forces.svg Сухопутні війська
Рід військ
БЗ МВ.svg Механізовані війська
Формування
72 ОМБр (1).png
 72 ОМБр
Війни / битви

Війна на сході України


  • Бої на українсько-російському кордоні 2014

Нагороди та відзнаки





Орден «За мужність» ІІІ ступеня







Олекса́ндр Васи́льович Чухліб — сержант Збройних сил України, учасник російсько-української війни.



Життєпис |


Народився 1982 року в місті Євпаторія Кримської області УРСР (тепер — Автономна Республіка Крим, з 2014 — окупована російськими військами).


Сержант військової служби за контрактом, військовослужбовець 1-ї механізованої роти 1-го механізованого батальйону 72-ї окремої механізованої бригади, в/ч А2167, м. Біла Церква.


У зв'язку з російською збройною агресією проти України підрозділи 1-го механізованого батальйону виконували завдання в рамках антитерористичної операції на кордоні з РФ, з метою забезпечення охорони та оборони на ділянці східного державного кордону задля уникнення потрапляння в Україну російських бандформувань та зброї.


З травня ніс службу на блокпостах та опорних пунктах у Довжанському районі (на той час — Свердловський район) Луганської області.


24 червня 2014 поблизу села Панченкове, коли рота поверталася з бойового чергування, російські бойовики несподівано почали обстріл опорного пункту з мінометів та ПТРК. Протитанкова керована ракета поцілила у БМП-2, загинув молодший сержант Олексій Приходько та старший солдат Віталій Цибора, троє бійців зазнали поранень — сержант Олександр Чухліб, солдати Сергій Борисенко та Артем Мирський.


Проходив лікування після поранення.



Нагороди |


29 вересня 2014 року — за особисту мужність і героїзм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, відзначений — нагороджений орденом «За мужність» III ступеня.



Джерела |



  • Указ Президента України від 29 вересня 2014 року № 747/2014 «Про відзначення державними нагородами України»


  • Бойовики напали на опорний пункт АТО. Є загиблі та поранені // Українська правда, 24 червня 2014.


  • Білоцерківців серед загиблих і поранених 72 ОМБР немає // «БЦ News», 26 червня 2014.





Popular posts from this blog

As a Security Precaution, the user account has been locked The Next CEO of Stack OverflowMS...

Список ссавців Італії Природоохоронні статуси | Список |...

Українські прізвища Зміст Історичні відомості |...