Єнакіївське професійно-технічне металургійне училище...


Професійно-технічні училища УкраїниЄнакієве


навчальний закладфахівцівпідприємствметалургійної промисловостіЄнакієвеДонецької області4 жовтня1971




Єна́кіївське професі́йно-техні́чне металургі́йне учи́лище — це багатопрофільний навчальний заклад, який готує фахівців для підприємств металургійної промисловості. Розташоване у місті Єнакієве Донецької області.



Історія діяльності ЄПТМУ |


Середнє міське професійно-технічне училище № 50 металургійного спрямування створене у 1971 році на базі Єнакіївського металургійного заводу.


Першим директором училища 4 жовтня 1971 року було призначено Анатолія Григоровича Єлісеєва. Він доклав багато сил для того, щоб училище отримало репутацію одного з найкращих не лише в місті, а й в області. Ветерани та випускники училища пригадують, що Анатолій Григорович був людиною, яка любила дисципліну не лише серед учнів, але й в педагогічному колективі.
За короткий термін училище зарекомендувало себе з гарного боку: активно брало участь у міських, обласних та навіть республіканських конкурсах і оглядах.


З 1973 року ПТУ № 50 одним з перших починає разом з робітничою кваліфікацією давати учням повну середню освіту. З того часу значно поповнюється інженерно-педагогічний колектив.


У 1980–1996 роках директором училища був В'ячеслав Михайлович Огурцов, який в системі профтехосвіті пропрацював більше 20 років.


У 1984 році середнє міське професійно-технічне училище № 50 реорганізоване у середнє професійно-технічне училище № 50.


У 1989 році середнє професійно-технічне училище № 50 реорганізоване у професійно-технічне училище № 50.


З 1997 року училище очолила директор Раїса Іванівна Ткачук. Ткачук Р. І. довелося керувати училищем у складних економічних умовах, коли держава мало уваги приділяла профтехосвіті. Але їй вдалося втримати на плаву всю діяльність училища.


З 2002 по 2011 роки училищем керував Сверчков Сергій Костянтинович. Це був досвідчений педагог, гарний керівник, який всі свої сили спрямовував на те, щоб училище залишилося одним з найкращих в місті та області.


У 2006 році професійно-технічне училище № 50 було перейменоване у в Єнакіївське професійно-технічне металургійне училище (ЄПТМУ).


З 2011 року училищем керує директор Ткаченко Наталя Геннадіївна. Це досвідчений, ерудований керівник, який вкладає в училище свою душу і серце, гідно продовживши та закріпивши найкращі традиції своїх попередників.


У 2001 році ПТУ № 50 стало єдиним училищем в місті, яке має середню освіту, яке пройшло атестацію в Києві та отримало ліцензію на підготовку робочих кадрів за наступними спеціальностями:



  • машиніст крана, кранівник;

  • токар, токар-розточувальник, фрезерувальник;

  • слюсар з ремонту автомобілів, слюсар з ремонту промислового обладнання;

  • помічник машиніста тепловоза, складач поїздів;

  • слюсар контрольно-вимірювальних приладів, та автоматики;

  • електромонтер з ремонту електрообладнання.








Popular posts from this blog

As a Security Precaution, the user account has been locked The Next CEO of Stack OverflowMS...

Українські прізвища Зміст Історичні відомості |...

Список ссавців Італії Природоохоронні статуси | Список |...