Б-52 (коктейль) Зміст Історія | Примітки | Джерела | Див....


Офіційні коктейлі ІБАКоктейлі за алфавітомКоктейлі з лікеромКоктейлі-дигестивиКультура МалібуКультура Калгарі


коктейльнашарованихлікерівKahlúaБейлісCointreauдесертнийофіційних напоївМіжнародної асоціації барменівангл.МалібуБоїнг B-52 «Стратофортресс»Калгарі






Коктейль Б-52 з трьох шарів.


Б-52 — коктейль, що складається з трьох нашарованих лікерів. У правильно приготовленому коктейлі кавовий лікер (наприклад, Kahlúa), лікер Бейліс і лікер Cointreau не змішуються і створюють три добре видних шари. Класифікується як дигестив (десертний). Належить до офіційних напоїв Міжнародної асоціації барменів (IBA), категорія «Напої нової ери» (англ. New Era Drinks)[1].




Зміст






  • 1 Історія


    • 1.1 Варіанти рецепта


    • 1.2 Спосіб приготування




  • 2 Примітки


  • 3 Джерела


  • 4 Див. також





Історія |


Існує кілька теорій походження коктейлю Б-52. Одна теорія стверджує, що коктейль був створений в барі «Alice» в Малібу, і він названий на честь бомбардувальника Боїнг B-52 «Стратофортресс». Також існують думки, що коктейль був створений в барі «Keg's steakhouse» в Калгарі.



Варіанти рецепта |



  • У рівних частках кавовий лікер Kahlúa, вершковий лікер Bailey's Irish Cream і Cointreau, налити шарами в лікерну чарку.

  • Існує варіант, в якому коктейль підпалюють. Підпалений Б-52 необхідно дуже швидко випити через трубочку.

  • Існує варіант, в якому коктейль змішують і подають на льоду.

  • Існує варіант Б-52, змішаного в шейкері і поданого в коктейльному келиху.



Спосіб приготування |


Коктейль «Б-52» (B-52) готують методом «білд»: прямо в келих олд фешн на лід, без підпалювання. Наливати шарами в чарку і швидко пити через трубочку палаючу суміш — вигадка російських клубних бартендерів.


Рецепт коктейлю «Б-52» (B-52):



  • 15 мл лікеру Калуа

  • 15 мл лікеру Бейліз

  • 15 мл лікеру Куантро (Triple Sec)


Налити шарами в чарку і підпалити. Пити швидко через коктейльну трубочку.



Примітки |





  1. Сайт Міжнародної асоціації барменів. коктейлі Напої нової ери (en). iba-world.com. Архів оригіналу за 28 жовтень 2015. Процитовано 28 травня 2017 року. 




Джерела |



  • Бармина И. Коктейли. — М. : Издательство Жигульского, 2003. — ISBN 5-93679-043-6.

  • Рэй Фоли. Глава 19. Слоистые коктейли' // Рецепты коктейлей для «чайников» = Bartending For Dummies. — М. : «Діалектика», 2007. — С. 416. — ISBN 0-7645-5051-9.



Див. також |


  • Соломинка




Popular posts from this blog

Фонтен-ла-Гаярд Зміст Демографія | Економіка | Посилання |...

Список ссавців Італії Природоохоронні статуси | Список |...

Маріан Котлеба Зміст Життєпис | Політичні погляди |...