Стручкова квасоля Див. також | Навігаційне меню
Зернобобові культури
стручкиквасолі звичайноїлектинівКитайІндонезіяТуреччинаІндіяКеніяЄСФранціяБенілюксубельгійської кухні
Стручкова квасоля (народна назва спаржева квасоля або шпарагівка) — недостиглі стручки квасолі звичайної, які вживаються в їжу. Часто надходять у продаж у замороженому або консервованому вигляді. Способи приготування різноманітні — тушкування, варіння, смаження. Через високий вміст лектинів споживати сиру квасолю слід у помірній кількості.
Основні виробники стручкової квасолі — Китай (понад 70 % світового виробництва), Індонезія, Туреччина, Індія. За обсягами експорту лідирує Кенія. У ЄС утримують першість Франція та країни Бенілюксу. Стручки квасолі входять до складу багатьох страв бельгійської кухні.
Див. також |
- Квасоля
- Квасоля звичайна