Шах Ґвідо Ґ. Сюжет | Джерела | Навігаційне меню

Дарвіністична більярднаДень мисливцівШах Ґвідо Ґ.Баттон, БаттонПалець мавпиЕверестПаузаДавай не будемоВсі — дослідникиПорожнеча!Чи переймається бджола?Дурні віслюкиКупуємо ЮпітерПам'ятник батькуНе йди, не йди, дощикуБатько-засновникВигнання до пеклаКлючовий пунктПравильне вивчення2430 A.D.Найбільша цінністьВізьми сірникТіотімолін до зірокСвітловірші


Фантастичні оповідання 1951Оповідання Айзека Азімова


англ.Айзека Азімова1951Marvel Science Stories«Купуємо Юпітер та інші історії»1975Генерального секретаряОрганізації Об'єднаних Націй«Атлантида»«Лапута»СвіфтаWAVES




















Шах Ґвідо Ґ.
Shah Guido G.
Жанр
наукова фантастика
Автор
Айзек Азімов
Опубліковано
1951

Шах Ґвідо Ґ. (англ. Shah Guido G.) — науково-фантастичне оповідання Айзека Азімова, вперше опубліковане у листопаді 1951 журналом Marvel Science Stories. Увійшло до збірки «Купуємо Юпітер та інші історії» 1975.



Сюжет |


Шах Ґвідо Ґ. це прізвисько Ґвідо Ґаршавастри, спадкового Генерального секретаря Організації Об'єднаних Націй, тирана, який править Землею з літаючого острова «Атлантида», подібно до острова «Лапута» у Свіфта.


Аристократ Філон Плат таємно готує поверження шаха Ґвідо. Коли він дізнається, що антигравітаційні двигуни острова, працюють на межі потужності, Плат переконує шаха тимчасово розмістити на острові дивізію «Хвиль» (жіночий штурмовий підрозділ, назва походить від WAVES[en]), щоб придушити передбачуване повстання техніків.


Як і передбачав Плат, вага крейсерів «Хвиль», примусила острів впасти на Землю, тим самим звільнивши народ від тиранії. Історія закінчується каламбуром: "Чому, Атлантида знову занурилася під хвилями».



Джерела |



  • http://www.asimovonline.com Isaac Asimov Home Page






П:  Література П:  Фантастика П:  Наукова фантастика П:  США






Popular posts from this blog

As a Security Precaution, the user account has been locked The Next CEO of Stack OverflowMS...

Список ссавців Італії Природоохоронні статуси | Список |...

Українські прізвища Зміст Історичні відомості |...