Західний Сіккім Посилання | Навігаційне менюДомашня...


Сіккім


індійськогоСіккімҐейзінґПеллінґДжоретанґрододендроновіЮксомРабденцеАнгло-непальської війнинепальськоголепчабхутіянепальськааграрнатреккінгугідроелектростанційзсуви






Кольрові кам'яні барельєфи в монастирі Тасідінґ


Західний Сіккім — округ індійського штату Сіккім. Адміністративним центром округу є невелике поселення Ґейзінґ (Ґезінґ або Ґ'яльсінґ). Інші значні поселення округу — Пеллінґ і Джоретанґ.


Округ характеризується великим різноманіттям флори і фауни. Клімат більшої частини округу помірний, його територія вкрита пагорбами. На висотах понад 3800 м над рівнем моря ростуть великі рододендронові ліси.


На території округу розташована перша столиця Сіккіму — Юксом, що служила столицею протягом приблизно 28 років, та руїни його другої столиці, Рабденце. Протягом значної частини історії округ знаходився під непальською окупацією, проте з його поверненням в ході Англо-непальської війни він остаточно залишився від владою Сіккіму.


Населення округу переважно непальського походження. Інші етнічні групи включають лепча і бхутія. Найпоширеніша мова спілкування — непальська.


Економіка округу переважна аграрна, хоча більша частина території дуже гірська та камениста. Округ популярний серед любителів треккінгу через велике число вискогірних маршрутів. В округі розташовано кілька гідроелектростанцій, що повністю забезпечують його елкстроенергією. Дорожна мережа в поганому стані через гірський рельєф та часті зсуви.



Посилання |



  • Домашня сторінка Рангана Датти та його статті про Варсей, Рабденце, Travel Юксом, Хандосанґпхук, Рінченпонґ і Західний Сіккім (англ.)







Popular posts from this blog

As a Security Precaution, the user account has been locked The Next CEO of Stack OverflowMS...

Список ссавців Італії Природоохоронні статуси | Список |...

Українські прізвища Зміст Історичні відомості |...